lördag 3 mars 2012

Evighetsprojektet som blev klart.Sommaren 2010, renoverade vi det kommande barnrummet i hettan. Jag hade så ont i ryggen att jag kunde arbeta 5 min i taget, men färdigt skulle det bli! När ovanstående foto togs kändes det långt borta att få sätta in dom rätta möblerna i rummet.

Och klart blev det. Eftersom det är snedväggar bestämde vi oss för att göra vita väggar (rummet var tidigare mörkblått!!) för att få lite rymd i rummet. Men en fondvägg fick det åtminstone bli i knallgrönt. Sen ritade jag även en snorkfröken på höger sida om fönstret som jag blev riktigt nöjd med.Ronja sover gott i sitt rum med alla sina attribut som ska vara på rätt ställen när det drar ihop sig till sömndags. Mumin ska pingla i sänggaveln och lapptäcket jag sytt ska hänga på framsidan av sängsidan.Dom danska elefanterna på spjälskyddet gör kanske inte så mycket nytta mera, men dom är fina att titta på.Man kan ju inte annat än vela krypa ner bland kossorna själv!I myshörnan gör vi allt för att dölja den tråkiga ikeastolen. Men den är ju iallafall grön.. Till höger en orange pulpet som jag fortfarande söker passande stol till, en nalle som vaktar blöjorna och min Ludde-hund från när jag var liten.
På facebook finns en sida för folk med bra smak på tyger och textil, där har jag köpt dom finaste barngardinerna.I pulpeten gömmer vi saker som får vänta tills Ronja blir lite större. Och där hittade vi tydligen också ett pussel vi får ta fram!En låda är fullproppad med gamla barnsagor och böcker. Dom finaste ska jag kanske placera på en tavelram i framtiden.Bäddkläderna kan man ta en titt på om man vill bli glad.En måttsticka från förr med många roliga figurur hänger på en av väggarna.Och här sitter fröken själv och läser sina favoritböcker!

3 kommentarer:

 1. Så fint den ser ut ! Härliga barntyger!

  SvaraRadera
 2. Vilket fantastiskt rum ni gjort, Underbara tyger och Mumin :)

  SvaraRadera
 3. Vilket fint rum! Underbara färger! Nu längtar jag ju ännu mer tills vi får flytta till huset!

  Och som svar på din kommentar: Att ge ett barn alla möjligheter är väldigt viktigt för mig, och har det senaste året blivit ännu viktigare då jag håller på att utbilda mig till f-3 lärare, då gäller det ju inte bara mitt barn och hennes kompisar utan andras barn som ska få det så bra som möjligt! :) Och ja, sådanna inlägg behövs det fler av, och det är lite därför jag skriver om det, för att väcka tankar och få folk att fundera kring sitt beteende. :)

  (http://totaochgreja.blogspot.com/2012/02/rosa-eller-blatt-flicka-eller-pojke-ett.html?showComment=1330633664548#comment-c2764470607885511280)

  SvaraRadera