lördag 14 januari 2012

Rött och blått!

En titt på ett annat inlägg som förtjänar en titt.Denna sypall passar ju jättebra nu när jag tagit upp mit syende igen. 175 kr pröjsade jag för den. Fin eller hur?Röd-vitrandiga emaljunderlägg. 2 stora och 6 små. Jag tycker dom är jättifina. 20 kr blev det för dessa sötisar.Denna lampa hittade jag inte på ett loppis men kan sägas vara ett fynd ändå eftersom jag betalade 1/3 av priset den kostat ursprungligen. 400 kr stannade den på.

Som ni säkert förstår ÄLSKAR jag saker som är röda. Det gäller både prylar och kläder. En annan favorit är färgen grön. 5o-talspastellerna är vackra i sina koncept, särskillt turkos.

När jag nu kommit igång med olika älsklingsfärger ska jag passa på och presentera lite loppisfynd och presenter jag fått från tidigare, alla i den vackra färgen petrolblå. Tyvärr verkar färgen vara rätt så svår att fånga på bild, objekten är mycket mer petrol än bilderna visar. Nu ser dom nästan helt blå ut.50-tals stolar funna i Nådendals spännande kvarter. Lite medfarna med spik i ryggsömmen men ack så välkomna till mitt hem. Jag tror jag betalade 15 euro för dom tillsammans.Denna 50-tals kakburk har jag fått av min mor. Förmodligen har den alltid funnits på våran sommarstuga. Det är först på senare år jag lärt mig att uppskatta den och rent utav förälska mig i den.
Denna tjusiga servetthålare har jag hittat på ett loppis i Åbo då jag precis flyttat dit 1998. Sedan dess har den hängt med i svängarna.

50-tals soffan tror jag nästan är mitt bästa fynd ever. 300 kr stannade den på och jag myser varje gång jag tittar på den. Den är dessutom utbäddbar så praktisk är den också. När vinden är klar skall tv-rummet bli vårat 50-talsrum dit jag änligen får pracka allt med 50-tals-stuk. Längtar efter den dagen.


Hej hopp!3 kommentarer:

 1. Jag förstår verkligen att du gillar din soffa, jad har nämnligen en snarlik, som du kan se här: http://tantenpaauktion.blogspot.com/2011/12/5-i-topp.html
  eller här: http://tantenpaauktion.blogspot.com/2011/12/soffan.html
  Gillar även din fina röda lampa=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar. Din soffa är också fin, särskillt färgen är bedårande! Lampan min har du en till bild av i sitt koncept på ett inlägg "Lite från mitt hem". :)

   Radera
 2. Min fammo hade en soffa som är väldigt lik den där, jag fick hade den när jag studerade i Åbo och tyckte massor om den. Men nu har min lillasyster tagit över den.

  SvaraRadera