torsdag 27 december 2012

Köket muterar. (och jag är aldrig nöjd.)

När jag och min sambo köpte hus, köpte vi det utan att ha haft en tanke på att köpa hus. Första bästa som kom emot alltså. Vi var inte på några som helst andra visningar eller tittade på andra hus. Ganska våghalsigt kan tyckas, och kanske hade vi gjort det lite annorlunda om vi gjorde det igen. Framförallt hade vi inte startat 1000 projekt samtidigt när vi väl flyttat in, vilket fick det att kännas som att vi aldrig blev klara med något.

Det första vi drog igång med var att sätta upp ett dubbelgarage på 60 kvadrat på gården SAMTIDIGT som vi rev ut den obefintliga köksgarderoben. Sambons mekar/skruvar-intresse vs Kökschefen. Först var vi ivriga, men sen blev inget som vi ville. Jag kände att jag inte var nöjd med vårt köksval och sneglade (sneglar fortfarande) missnöjd på handtagen vi satt fast i luckorna. Tröstade mig med att ett turkost kakel och en snygg orginal 60/70-tals fondtapet skulle rädda det hela. Så spaningen började.


 Till slut fick jag hem kaklet och hittade en tapet som jag tänkte skulle passa. Lite skrikig i min smak, men jag tänkte att väggen var så liten att den fick sticka ut ordentligt.


Så när jag äntligen fått upp tapeten utan luftbubblor blev det ju så fel, så fel. Vilket fiasko! Nu gick jag och sneglade på handtagen, tapeten, ja hela köket. Allt flöt ihop i en enda röra. Tapeten, taket, golvet och luckorna. Allt såg ut att vara i toner av orange. Dessutom kändes köket ännu mindre. Så efter ett halvt år rev jag ner allt igen. Och började spana efter en ny tapet. Efter lite stressfritt letande hittade jag en underbar 70-tals tapet med gula hjärtan hos Maria, designad av Inez Svensson för IKEA. Lite roligt att jag även upptäckte att dom på Ronjas dagis har samma tapet med grönt hjärta i ett av lekrummen.Och visst blev det 100 gånger bättre. Allt känns lite svalare och mer harmoniskt trots att det finns färg.

 Fortfarande finns det mycket jag vill ändra och min dröm av ett 50-talskök får jag nog bara drömma om en lång tid framöver. Men tills, kan jag leva med detta kök.Kökshanduken och Arabia-pannan är loppisfynd.Lite Kold-burkar och passande rekvesita i ett av hörnen.


Det blev väldigt mjöliga mumin-pepparkakor 
bakade av en 2-åring i jul.


Lite fin-rekvesita får trängas med ful-diskborstarna.

4 kommentarer:

 1. Vad härligt nu har du ett "hjärtakök".Det blev ju riktigt fint och "lugnt". Den tidigare tapeten var jättefin men den var rörig tillsammans med det andra.Kaklet har en jättehärlig färg.

  SvaraRadera
 2. SÅ fint det blev. Och så många fina burkar och saker du har i köket! God fortsättning!

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Jag har ett tips till dig! Spackla igen hålen efter handtagen på köksluckorna med träpasta finns i olika färg. Köp sedan retro handtag på bauhaus till köksluckorna (de retro handtagen med plastbricka under handtaget. Plötsligt har du ett retrokök! Vad tycker du?
  Hälsar Anne

  SvaraRadera
 4. Åhh va synd att det blev så fel med den första tapeten..den var ju helt underbar annars! Men den nya blev som sagt mycket bättre i ert lilla kök.. =)

  SvaraRadera