lördag 30 juni 2012

Rakt i hjärtat, mitt i prick.
När man anländer till världen i Finland, får varje unge en s.k. moderskapsförpackning. I denna förpackning finns det mest väsentliga för det lilla barnet. Tanken är att alla ungar har möjlighet till en snarlik start helt materiellt. (En väldigt fin sak tycker jag, borde även införskaffas i Sverige.) Året 1978 föddes jag i Jakobstad, Finland och mina föräldrar hade fått en sådan låda med bas-saker. I den fanns en sov/åkpåse med bruna nallar och klöver. Tyvärr tuggade vår hund sönder den senare när jag var lite äldre. I tio års tid har jag letat efter denna sovpåse utan resultat.

För en tid sedan sålde jag lite av mina tyger till en trevlig tös. När man träffar eller har att göra med vissa människor känns det ibland så "rätt" och lätt. Och det kände jag med denna tös. Och min magkänsla hade totalt rätt för titta vad som damp ner i min postlåda;Emelie hade fått nys på att jag var ute efter detta tyg via en facebook tyg-grupp och vunnit en auktion av ett påslakan i blått. Kan man bli lyckligare än såhär! Jag säger då bara det, den finaste egenskapen hos människan är snällhet. Tack Emelie, du har en vacker själ.8 kommentarer:

 1. Sånt är mycket värt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är det så! Oväntat och fint.

   Radera
 2. Fint!
  Vem får man den av? Staten eller vänner?

  Får också sådan känsla ibland och gillar det lika mycket som du :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får lådan med nödvändigheterna av staten. Fast nu när jag fick min dotter 2 år sedan och bor i Sverige, gjorde mina vänner i Finland en till mig med en massa fina loppisfynd. Det var fint det med. :)

   Radera
 3. Vad kul att du blev så glad - och roligt för mig att få hjälpa till med en sån härlig överraskning :D
  Hoppas många små sötingar kan sova gott under påslakanet eller att det blir till andra fina saker!

  // J - avsändaren ;)

  SvaraRadera
 4. Vilken perfekt överraskning! Jag blir ofta förvånad över den otroliga vänlighet och omtänksamhet som finna bland oss loppis- och retrofantaster. Kan det vara så att vi generellt är den trevligaste gruppen människor som finns? ;)

  SvaraRadera
 5. Man blir glad ända längst in när man läser om godheten i människor. Varm och glad. Tack för en fin blogg!

  SvaraRadera