tisdag 17 april 2012

Färgklick i vardagsrummet.


En tid sedan började jag fundera vad jag skall göra för att få vardagsrummet att bli lite mera organiserat. Det enda rum som i princip är färdigrenoverat på nedreplan är just vardagsrummet, samtidigt är det där vi spenderar vår mesta tid. Med smått i huset såg hela vardagsrummet ut som ett lekland.

Jag bestämde mig för att försöka göra en myshörna med en minimibudget. Kanske skulle det bli lite mera ordning på vårat bombnedslag till vardagsrum.Sagt och gjort började jag med att klippa till en skumgummimadrass så att den passade precis i utrymmet intill bokhyllan, då slirar den inte lika lätt iväg. Sen klädde jag den med ett plysch-tyg i grönt jag hade hemma i hyllan. Nästa projekt blev att sy lite fina kuddar och då tog jag mod till mig och klippte i mina Dunderklumpentyger för färgerna i dom är så underbara. Jag fyllde dom med bomull och vadd från 3 andra kuddar jag inte har i användning. På väggen ser ni tygtavlan jag klädde med det finfina tyget jag hade i mitt förra inlägg. Sedan köpte jag faktiskt två tavelhyllor som var nedsatta till 30 kr styck, så det blev inte så farligt pris.


Tyget till gardinen hade jag även liggandes i hyllan. Och eftersom den inte hittat något användningsområde ännu blev den påsydd på den befintliga hissgardinen. Ett mycket litet projekt, men väldigt påtaglig.


Hela myshörnan på bild tillsammans med sittern jag fyndade på loppis i förra veckan. Ronja fick även en liten spegel hon kan grimasera i.

2 kommentarer:

  1. Så härligt! Jag skulle gärna mysa ner mig i den hörnan! Och ta en em.lur!

    SvaraRadera