fredag 2 november 2012

Sommarens klänningar.


Det kan väl vara att det blir lite småtjatigt med alla barnklänningar jag syr, så nu har jag bestämt mig för ett inlägg med mina favoriter från sommaren som gått. Även om det inte varit den varmaste och soligaste sommaren har jag använt mycket klänning, man kan ju alltid ha strumpbyxor under om det är lite svalare.

Nu när jag satt upp bilderna ser jag att temat mycket gått i blått men även en knallig gul/orange har fått vara med i svängarna. Klänningen ovan hittade jag på ett storloppis i Finland där privatpersoner hyr bord och säljer allt mellan himmel och jord. Tycker den ser riktigt typisk finsk ut. Om någon vet något mer om tyget får man gärna upplysa mig.Näst ut är en klänning som varit med länge, men som jag hade glömt bort. Den har senaste åren bott på skären (sommarstugan) upphängd på väggen som prydnad. Varje sommar jag varit där har jag tänkt; NU ska jag komma ihåg att ta med mig den hem. Och den här sommaren fick jag till det.Denna frottéklänning köpte jag av Safija via ett retroklädsforum på facebook. Den är lite för stor men oj så skön att ha på sej. Och sen är ju färgerna så ljuvliga.


 DetaljbildDen här skjortklänningen är den som jag betalat mest för i en auktion men den var värd varje slant. Skicket är som nytt, passformen perfekt och färgerna aldeles underbara. Finskt ursprung har även denna favorit som jag haft väldigt mycket denna sommar. Ingen risk att man blir borttappad i skogen med den här på heller. :)

2 kommentarer: