fredag 19 juli 2013

Full stringhylla med finskt gods.


Stringhyllan  börjar vara full. Eller visst ryms det mera dit men då är det inte så vackert längre. På hyllorna vilar endast porslin från Arabia. Högst uppe Perho-kannor med fjärilar. Den största saknar jag fortfarande. Koppen med rosen på heter kort och gott "Ruusu" - Rosen. Serien med kossa-kannorna heter "Heluna" och finns i fyra storlekar i olika färger; gul, brun, grön och ljusblå.

På mellanhyllan vilar några delar av Emilia-serien till vänster. I mitten en gammal Mumin-seriebok tillsammans med min absoluta favoritkarott i 50-talsstuk med fiskar på. Längst till höger ligger 13 kryddburkar radade tillsammans.

Understa hyllan är förgylld med delar från jordgubbsserien "Pomona" samt prickiga koppar jag inte vet namnet på.

För örigt är det lite tyst på bloggen. Familjelivet tar sin tid. Däremot hittar den som är nyfiken mig på instagram;  onniretrorariteter där jag uppdaterar nästan dagligen.


2 kommentarer:

  1. Smuk hylde, tapet og porcelænssamling! Især er jeg vild med jordbærsagerne, sommerfuglekanderne og sagerne til venstre på midterste hylde.

    Kh. Mirjam

    SvaraRadera
  2. Men wow så mycket fint porslin! Det är så häftigt med flera i samma serie. Håller med om att det räcker i just den hyllan.

    SvaraRadera