tisdag 22 oktober 2013

Ny väska


Den som väntar på något gott.. Det känns som att det tog en evighet att få fram denna väskmodell (Jag började om ett antal gånger), men nu ser den ut precis som jag vill att den ska göra.  Så länge jag minns har jag tyckt om Muminmammans väska och som liten hade jag även en liten röd läderväska som påminner mycket om modellen ja nu arbetat med. På barndomsväskan fanns det dock inget spänne, så den inspirationen får Muminmamman stå för. :)

Några exemplar finns nu även i Onni-butiken, titta in för flera bilder!tisdag 15 oktober 2013

Necessärer i älsklingstyg.

Förmodligen har det inte gått någon förbi att ett av mina älsklingstyger att använda är Tampellas Cook collection. För övrigt så tycker jag även annars om att använda mig av textil med enkla stilrena mönster. Gärna vitt mönster på färgglatt botten. Och det är precis vad dessa Tampellatyger är.

Jag har sytt upp ett gäng necessärer som kommer att ransakas inom kort av inköpsansvarig för designbutik i Finland. Ett antal kommer sedan att få åka med mej på businessresa till hemlandet. ;) Resterande kommer att sättas upp i shoppen. 

torsdag 10 oktober 2013

Större lapptäcken.

Jag hittade bilder på två lapptäcken jag tror jag glömt att blogga om. Själv tycker jag om kontrasterna rosa/grön, och givetvis är Muminfigurerna även en favorit. Det andra lapptäcket är riktigt höstigt och murrigt i färgerna. Dessa täcken är lite större och kan fungera som överkast i juniorsäng.

söndag 6 oktober 2013

Lapptäcken och barntextil.

Efter Mattis kom till världen har jag verkligen uppskattat alla lapptäcken och barntextil vi haft tillhands. Ett täcke i vagnen, ett i sängen och ett som sällskap när man ligger och sprattlar på golvet. Dessutom ligger Mattis ofta och tittar på alla mönster och färger i lapptäckena och barntextililierna från förr.  Katterna i Ronjas täcke är en av favoriterna man kan begrunda och pilla på hur länge som helst.

fredag 4 oktober 2013

Lapp-abstinens

Allt emellanåt drabbas jag av en enorm lapp-abstinens. Då suktar och tittar jag på alla fina tyger, väljer och vrakar mellan färg och form. När jag bestämt mig för tygerna börjar urklippandet (för jag har inte skaffat nån rullkniv ännu heller) och det mest tidsdryga; att placera ut lapparna så att det blir en lagom röra men samtidigt ser enhetligt ut. Och till sist själva sömnaden av hela lapptäcket. Mycket jobb, men ack så roligt.