fredag 26 juli 2013

Kusinbarnens sommarkepsar.Min kusin önskade sig två kepsar till sina pojkar och fick göra sina egna tygval. Det blev en grön keps med apor och kaniner till minstingen och Anna-Lena Emdèns molntyg till storebror. Således har två kepsar flyttat till Finland och nu börjar det faktiskt bli en hel del jag sytt i sommar.


Jag får tacka Heidi för dom fina midsommarbilderna; iso kiitos, hali ja pusu! <3

tisdag 23 juli 2013

En "ny" sitter.Hur länge var det bebisar sitter i sitter? Jag bestämde mig iallafall att sätta ner en hel del tid på att sy ett nytt överdrag till Mattis sitter som höll på att falla i bitar. Valde ett fantastiskt vackert och stadigt tyg som tyvärr dock är väldigt svårt att fånga rättvist på bild. Eftersom sittern står framme hela tiden så tänker jag att den ska matcha inredningen. ;)


Alla delar (2) är löstagbara så att det är lätt att tvätta upp. Jag har sytt sitterns översida som en strumpa man trär på och därav fick sittern även ett snyggt utseende baktill.


 Sittern prövades direkt och fick klart godkänt av Mattis.

fredag 19 juli 2013

Full stringhylla med finskt gods.


Stringhyllan  börjar vara full. Eller visst ryms det mera dit men då är det inte så vackert längre. På hyllorna vilar endast porslin från Arabia. Högst uppe Perho-kannor med fjärilar. Den största saknar jag fortfarande. Koppen med rosen på heter kort och gott "Ruusu" - Rosen. Serien med kossa-kannorna heter "Heluna" och finns i fyra storlekar i olika färger; gul, brun, grön och ljusblå.

På mellanhyllan vilar några delar av Emilia-serien till vänster. I mitten en gammal Mumin-seriebok tillsammans med min absoluta favoritkarott i 50-talsstuk med fiskar på. Längst till höger ligger 13 kryddburkar radade tillsammans.

Understa hyllan är förgylld med delar från jordgubbsserien "Pomona" samt prickiga koppar jag inte vet namnet på.

För örigt är det lite tyst på bloggen. Familjelivet tar sin tid. Däremot hittar den som är nyfiken mig på instagram;  onniretrorariteter där jag uppdaterar nästan dagligen.