måndag 17 juni 2013

Att sova och resa i.


Ett babynest. "Jaja", tänkte jag när jag var gravid, "det är sådant som ALLA gravida syr när dom boar". Så jag skulle inte sy något, kärringen mot vinden som man är och inte ska ha något som alla andra har. Men med närmare eftertanke så skulle det kanske ha varit rätt händigt iallafall, eftersom Mattis sover tillsammans med mig (Ja, sambon sover i eget rum i egen säng). Och när Mattis strax blir 3 månader syr jag ett magnifikt babynest eftersom han både är lång och tycker om att ha vift-rum för armarna. Tanken är att det även ska få tjäna som resesäng nu när vi reser till Finland i semestertider. Spännande tycker Mattis det är att titta på väggarna i nästet med alla fina tyger. :)

fredag 14 juni 2013

Triss i bröllopsutstyrslar.


Hur jag än söker så kan jag inte hitta inlägg om klänningarna jag sydde till trillingflickorna i vintervåras. Kanske jag glömde bort att blogga om dom i slutskedet av graviditeten när jag var lite mer förvirrad än vanligt. :)

Hur som helst så fick jag äran att sy bröllops-utstyrslar till tre bedårande trillingtöser. Särskillt skoj var det med tanke på att jag själv har trillingsyskon. Tillsammans med mamman (tillika blivande bruden) kom vi överens om systertyger i grönt, blått och rosa. Se så söta dom är tösabitarna, kanske stal dom hela showen! :)söndag 9 juni 2013

Mattis-mössa


Mattis lär få vänja sig med att manekänga han med. Här visas han upp i sin första keps sydd i tyg från Finlands-fynd. Baktill har jag sytt en flärp man kan vika ut ifall solen skiner på nacken.
söndag 2 juni 2013

Tre designers i ett litet rum. 


 Sommaren är här och nu blir man bra sugen på att ändra om lite här hemma med små detaljer. Att byta lite textil är ett förträffligt sätt att få lite omväxling, och passar mig perfekt då jag inte har så mycket extratid med en väldigt aktiv 2.5-åring samt 9-veckors bebis.

Dom som läser Prylodesign-bloggen har pejl på att Maria för en stund sedan fyndade sig ett par fantastiska gardiner av Anneli Airikka-Lammi. Jag har glädjen att berätta att dom idag fått flytta in i ett rum där dom tycks uppskattas väldigt.Anna-Lena Emdéns rullgardin passade utmärkt till dessa underbara gardiner och t.o.m. påslakanet av Netterdag i Ronjas sängmatchar bra. Tre fantastiska designers i ett litet rum, hon blir bra bortskämd tösabiten min. ;)