onsdag 29 maj 2013

Blå Tampella
Mina älskade tampellatyger har fått sällskap av blåa versioner i både hjärtan- och blommor/pepparkakeform. Jag älskar att arbeta med dessa. I sin enkelhet passar dom till det mesta.måndag 27 maj 2013

Födelsedagskudde
Jag uppskattar väldigt att få presenter som givaren själv knåpat ihop. Således är jag själv också en knåpare. Denna kudde som är sydd bl.a. tampellastuvar fick ett nytt hem hos vår familjebekant Yvonne.

torsdag 23 maj 2013

Tuffingen Sigrids kepa 


Har ni sett en sån tuffing! Sigrid heter hon och har en snäll mamma som skickat mig bilder där lilla Sigrid manekängar i sin Onni-keps. Nu hoppas jag på flera bilder av storebror Theo som fått en keps med kossor på. För övrigt samma kossor som fina Sigrid här har på sin tröja.


Hej dååå!

tisdag 14 maj 2013

Kepsdags i våren.


Jag har en liten bit kvar av Anna-Lena Emdéns fina "På Zoo"-tyg efter mina börsprojekt. Stycket som har tjänat som gardin har jag sprättat upp upptill för att kunna ta till vara allt tyg. Efter det sydde jag sömmar över blekränder och uppsprättningar. Därefter klippte jag till en vår-keps till storasyster och sömmarna ser bara bra och dekorativa ut. Äntligen något riktigt fint till min egen tös i mitt favorittyg.När jag en gång kommit igång och fick sådan fin respons på kepsen på sidan Retroskaparna på facebook sydde jag några till som blev sålda i ett huj. Nu har jag klippt till några till, men sytiden är knapp med liten gullunge i huset. Möjligen får dom ligga och vänta till nästa vår, det stressar vi inte över nu i bebisbubblan. :)

fredag 3 maj 2013

Täcken till barna


Före Mattis kom till världen tänkte jag bli klar med hans lilla lapptäcke (som ni tidigare fått se en glimt av) men tji fick jag. Efter några timmars "fritid" framför symaskinen hann jag bli klar med det, varefter Ronja bestämt hävdade att även hon ville ha ett eget. I veckors tid har hon sprungit omkring och bäddat till sina nallar med det blå katt-tyget som jag fått hem en liten snutt av, så det var med möda jag fick mutat det tillbaka för att kunna använda det till hennes täcke. Jag efterlyser alltså härmed katt-tyget ifall någon vänlig själ har till övers så att jag kan sy ett litet täcke även till hennes nallar.


 
 Efterlysta katter.


onsdag 1 maj 2013

Mångsidiga manekängen My


En klänning kan användas mångsidigt tycker Mys mamma Emelie som varit snäll och postat mig bilder av sin tös. Favoritbilden av My i sin klänning i påskas är inget annat än en riktig höjdare. :)