onsdag 30 maj 2012

Dansk elefant i huvudroll.Det är massor med jobb med lapptäcken, men dom är populära OCH roliga att göra. Före jag mönstrar på min arbetsplats och blir borta ett tag, skall jag lämna in några lapptäcken till försäljning då alla jag haft på plats är slutsålda.


 

Här är ett av lapptäckena, där den danska elefanten har huvudrollen. Tyget finns idag i reproduktion, något man kan ha olika åsikter om. Jag tycker om att använda orginaltyg från förr, så det kommer jag nog att fortsätta med. Kvaliteten är som oftast väldigt mycket bättre på äldre tyger medan nya kan kännas väldigt pappriga och glevvävda. Klövertyget, som jag även använt i detta lapptäcke är ett bra exempel på detta. Den enda likheten mellan det nya och gamla tyget är motivet. Kvalitén är som natt och dag.
söndag 27 maj 2012

Klä en låda.

För en tid sedan fick jag hem ett underbart påslakan. Eftersom det var lite tvättluddigt och småblekt men ändå så fint att man absolut inte vill kassera det, fick jag en liten tankeställare vad jag skulle sy av det. Först tänkte jag sy en tunika till mig själv men eftersom mönstret är så stort slopade jag idén. (eller sätter den på hyllan iallafall)

För ännu mer längesen fick jag två tråkiga SVARTA förvaringslådor (passar ej hem med vit katt) från ellos på köpet vid en beställning. Jag har rollat dom tusen gången och fått nog för längesen. En snilleblixt slog mig och jag kom på att jag skall klä lådorna i tyget. En låda är nu klar och imorgon ska jag göra den andra. Förutom tyget, vadderade jag med mellanlägg så att lådan är stabil men ändå lite mjuk. Dessutom upplevs det vita trycket klarare med ett vitt mellanlägg. Stort plus för att man kan sitta på den. (Något ingen var intresserad av när den var kvart med en massa vitt hår och ludd)

En bra tutorial på hur man lätt klär en låda hittar ni här (på finlandssvenska dessutom) ;)fredag 25 maj 2012

Väskornas nya hem.


Såhär glada blev brorsdöttrarna över väskorna som jag bloggade om tidigare. Tacksamt att sy till barn som uppskattar färger och elefanten Rurik. :)

måndag 21 maj 2012

Väska och kasse.


Rosa är som sagt inte min favoritfärg men i kombination med grön kan det faktiskt bli riktigt fint. Gammelrosa är det faktiskt inte så stort fel på alls, riktigt charmigt med småfåglar på. Lite stuvar blev till en väska och en kasse, rymmer det viktigaste och passar bra till ett besök på stranden kanske.


onsdag 16 maj 2012

Ny necessärmodell. 

Varje dag man lär sig något nytt, är inte en onödig dag. Varje dag man kan ändra en åsikt man haft till en bättre är även en väldigt bra dag. En längre tid har jag slipat på en ny necessärmodell men inte kommit till kritan. För en tid sedan fick jag en beställning på en necessär av en Dunderklumpen-fanatiker och då funderade vi litet över en annorlunda design. Och NU fick jag anledning att komma till skott med den nya idén.Det resulterade i denna nya modell som är litet mera arbetsam att göra med vaddering, men rätt så nöjd blev jag. Lite till ska jag slipa på designen, men detta är en bra början.Eftersom flickan som beställt necessären är svag för hamstrarna blev det två av dem på baksidan. Hoppas den blir väl använd.

lördag 12 maj 2012

Tyger


Jag har köpt galet mycket tyger förra månaden och i fredags fick jag hem två stora ransoner. Min tyghylla svämmar snart över och ändå köper jag mer. Undrar om det kan bli ett problem? Inte att pengarna tar slut, men att det blir stökigt och trångt i hyllan. ;)


 

 Dessa tre är just nu mina nya favoriter. Äppeltyget har jag tidigare haft lite i grönt medan katterna båda är nya bekanta. Det i orange är frotté och det hade jag tänkt sy en jacka till tösen av, men tydligen ville hon ha mittentyget istället. :)


söndag 6 maj 2012

Ett kök blir till.


Äntligen har mitt renoveringsmaterial anlänt för köket. Mitt kök är ganska litet och långsmalt, bänkar och arbetsytor på båda sidor med spis och diverse. Har tänkt mig kakel längs båda sidorna mellan arbetsyta och överskåp och tapeten på fodvägg med ett fönster i mitten. Vad tror ni?

fredag 4 maj 2012

Lite rött.


Färgen röd är en av mina favoritfärger och nu har jag sytt en hög med rödingar till salu. Smidigt när man inte behöver byta trådfärg i tid och otid. :)