onsdag 28 mars 2012

Återförsäljare.


Knappt har jag fått igång min försäljning på Nybo loft så får jag börja tänka om. Loftet har inte varit tillräckligt lönsamt och skall kanske läggas ner. Jag hoppas att det skulle gå att lösa på något sätt, men det är dock inget jag förstås kan räkna med.

Så nu söker jag återförsäljare i hela Sverige. Jag förstår att dom inte hoppar på en, men har ni tips så upplys mig gärna, så får jag vidare höra mig för.


måndag 26 mars 2012

Det kommer mera..


Småbörsar (12x11 cm) är händiga små vänner i väskan. Piggar upp med sina färger och lätt att hitta bland allt annat bråte. (Eller är det bara jag som har det stökigt i handväskan?) :)

fredag 23 mars 2012

Plåt och emalj


Samtidigt som jag tog några foton till en ny grupp på facebook som gillar plåtburkar, passade jag på att fota några av mina godbitar som kom i min väg. Kan såhär efter bildkoll konstatera att Finland åter är majoritetspresenterat. Månne jag håller på att bli patriotisk av mig. :) Den översta bildens röda och gröna burkar är Aarikkas, dom blå i bakgrunden är fejkversioner - gamla burkar för Mariannegodis. Suktar efter den gula versionen samt dom små varianterna som jag inte har en enda av.Denna bild föreställer en salig blandning. Dom två till höger känner ni nog igen från tidigare presentation av loppisfynd. Muggen är Finels och Raija Uosikkinen står för den fina fågelillustrationen. Burken längst till vänster har jag fått av en kär vän och i den förvarar jag lite av de mängder te jag har.Min kakburk är en av dom ting hemma hos mig som har känslovärde. Denna har jag fått av min mor och är från vår "skären" - sommarstuga. En öde ö där man får leva hela sommaren utan el och rinnande vatten. Istället lever man enligt dygnet, vaknar till solen och lägger sig när det blir mörkt efter man spelat kort i fladdrande sken av levande ljus. Badar bastu och tvättar sig naken i sjön. Tusan vad jag saknar skären - och tittar på min kakburk.


Finel, Esteri Tomula, Vegeta. En av mina absoluta favoriter. ..som matchar med gardinen.


Finel, Esteri Tomula, Neptun


Jag har många av Finels pannor särskillt Primaveera, men jag har på något vänster fastnat för denna på sistone. Kanske för att den är så enkel och stilren. Teakknoppen och handtaget är också speciellt. Denna panna är också Finel, Heikki Orvala, och finns åtminstone även i rött.

onsdag 21 mars 2012

Dubbelbörsar


Men lite risk för att bli tjatig, inga nya överraskningar här på bloggen. Börssömnad är vad som är på agendan inför kundkväll och vårmarknad på Nybo loft. Dubbelbörsarna är mina egna favoriter och dom mest praktiska, så därför syr jag ett helt gäng av dem nu då jag fått hem lite fina tyger.Jag har dock överraskat mig själv den senaste veckan. Saken är den att jag gått och blivit förtjust i brunt, av alla färger. Tänk vad härligt att man fortfarande kan ändra sina favoritfärger trots att dom varit dom samma i flera år.Denna börs är alltså just nu favoriten, och jag dras mellan tanken att behålla den själv eller sätta den till försäljning.


Rosa har absolut INTE hört till mina favoritfärger (förutom en period när jag var liten, men det räknas inte), men denna börs blev riktigt fin, med det rätta tyget.


Den klassiska, röd med hjärtan är även den en favorit. Vilken är er?

fredag 16 mars 2012

En tunika med klöver.


Det är tyvärr väldigt sällan jag syr något till mig själv, men nu har jag gjort det. Och det blev en tunika a la "Lilla My"-modell. Jag ritade mönstret själv och detta var provplagget, så med tanke på det är jag rätt nöjd. Nästa plagg skall jag nog göra lite längre så att man kan ha den som en klänning, och ärmarna ska justeras lite.Tyget som är ett gammalt påskan köpte jag av en snäll tös i danmark. Tusen tack till dig!


Jag tycker om stora fickor. Inte bara är det snyggt, det ryms mycket saker i dom också!

måndag 12 mars 2012

Mitt kryp-in på Nybo loft.


Detta är vad som försigått i kulisserna då jag varit lite småhelmighetsfull. Jag har fått ett eget litet kryp-in på Nybo loft tillsammans med andra entusiastiska handarbetsmänniskor. Det mesta har ni nog redan sett bilder på, men nu är allt på ett och samma ställe och det tycker jag känns skönt.

Svårigheterna med att försöka få det att gå runt genom handarbete är främst att hitta kunden. Jag känner att jag är ganska nischad med mina alster och måste hitta fram till rätt person för att få ut något hyffsat pris ur varan. Fördelen med Nybo loft är att vi är flera handarbetare samlade på ett ställe. Personer som letar sig till loftet har förmodligen en förkärlek till våra produkter och kan samtidigt understöda vårt arbete.

Nybo loft hittar ni på addressen Valbovägen 181, 818 33 VALBO. Det drar även ihop sig till vårmarknaden när det brukar vara mycket folk på gång. Då hoppas jag alla handarbetstomtar hittar upp på loftet.


Lapptäcke och lite klänningar.


Necessärer och börsar. En del hade blivit sålda redan bara på en vecka. Detta ger mig försiktiga förhoppningar.


Mobilfodral till smartphones.Lapptäcken på nedreplan.

lördag 3 mars 2012

Evighetsprojektet som blev klart.Sommaren 2010, renoverade vi det kommande barnrummet i hettan. Jag hade så ont i ryggen att jag kunde arbeta 5 min i taget, men färdigt skulle det bli! När ovanstående foto togs kändes det långt borta att få sätta in dom rätta möblerna i rummet.

Och klart blev det. Eftersom det är snedväggar bestämde vi oss för att göra vita väggar (rummet var tidigare mörkblått!!) för att få lite rymd i rummet. Men en fondvägg fick det åtminstone bli i knallgrönt. Sen ritade jag även en snorkfröken på höger sida om fönstret som jag blev riktigt nöjd med.Ronja sover gott i sitt rum med alla sina attribut som ska vara på rätt ställen när det drar ihop sig till sömndags. Mumin ska pingla i sänggaveln och lapptäcket jag sytt ska hänga på framsidan av sängsidan.Dom danska elefanterna på spjälskyddet gör kanske inte så mycket nytta mera, men dom är fina att titta på.Man kan ju inte annat än vela krypa ner bland kossorna själv!I myshörnan gör vi allt för att dölja den tråkiga ikeastolen. Men den är ju iallafall grön.. Till höger en orange pulpet som jag fortfarande söker passande stol till, en nalle som vaktar blöjorna och min Ludde-hund från när jag var liten.
På facebook finns en sida för folk med bra smak på tyger och textil, där har jag köpt dom finaste barngardinerna.I pulpeten gömmer vi saker som får vänta tills Ronja blir lite större. Och där hittade vi tydligen också ett pussel vi får ta fram!En låda är fullproppad med gamla barnsagor och böcker. Dom finaste ska jag kanske placera på en tavelram i framtiden.Bäddkläderna kan man ta en titt på om man vill bli glad.En måttsticka från förr med många roliga figurur hänger på en av väggarna.Och här sitter fröken själv och läser sina favoritböcker!