onsdag 30 november 2011

Marimekko, Mansikkavuoret 1971
Det finns ingen brist på att dokumentera alla sy-projekt som försigår här före jul. Det är bara det att dom alla är halvfärdiga. Istället ska ni få njuta av Marimekkos textil Mansikkavuoret, (jordgubbsberg) från 1971. Har länge haft den i mina gömmor väntandes på att tjäna, och i somras spände jag fast den på en ram och det blev en färgsprakande tavla till vardagsrummet.

Jag vet att jag har den fel väg, men jag tyckte att den var fin även så. Har sett att den nu även finns i nyproduktion så den som suktar efter liknande tavla behöver inte leta i evigheter på loppis efter fyndet (som jag), utan investera i en på momangen!


Dessa suktar jag efter i jul..


måndag 28 november 2011

Dunderklumpen.


Jag har haft en sådan himla tur att jag fått tag i Dunderklumpen-tyg, och blivit helt frälst. Det började med att jag fick tag i en hög stuvar av det bruna Dunderklumpen. Det sydde jag en mjuk klänning till min tösabit. Sen fick jag hem rött och var helt såld, tills jag hittade grönt som är favoriten i hushållet just nu. Saken är ju den, att det även finns blått och orange, och bara tanken på den kombinationen får ju en att dregla..
To be continued.. :)

onsdag 9 november 2011

Brun höst.


Den bästa årstiden på året tycker jag är hösten. Desto längre den är, desto bättre. Den här lilla klänningen har höstens färger som det ser ut just nu i min skog. Gult, orange och rött har fallit till marken och blivit bruna toner. Och visst är dom fina dom med.

tisdag 8 november 2011

Omväxling


Nu har jag sytt så himla många necessärer och börsar så jag behöver lite omväxling! Slår två flugor i en smäll och syr lite klänningar både till lilltösen min, som presenter och till försäljning. En beställning kom igår också på en finfin klänning, så den ska jag börja med nästa vecka när världens underbaraste tyg anländer på posten!